Нашата оценка от днешния ден - българският национален интерес беше продаден три

...
Нашата оценка от днешния ден - българският национален интерес беше продаден три
Коментари Харесай

Нинова: Три пъти се предаде българският национален интерес

Нашата оценка от днешния ден - българският народен интерес беше продаден три пъти за един ден, разяснява на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова. 

Изчакахме да минат полемиките, с цел да може да обобщим днешния доста динамичен и забавен политически ден, сподели тя. По думите на Нинова доста пъти в зала е била чута изразена грижа за Украйна и за украинския народ, от друга страна- грижа за Русия и за съветския народ, само че с изключение на от „ Българска социалистическа партия за България “, никой не е сложил акцентът върху българския народен интерес и грижата за българския народ.

Българският народен интерес диктува да имаме лична нуклеарна централа и по-евтин ток за стопанската система и за семействата, без да гледаме геополитически и геостратегически на този въпрос, уточни тя. Според нея с решението да се продадат двата реактора на Украйна българският народен интерес е бил продаден.

По думите на водача на Българска социалистическа партия българският национален интерес диктува също да имаме боеспособна и въоръжена българска войска. И това беше продадено през днешния ден, тъй като се взе решение да се опразнят всички хранилища на Министерството на защитата и на българската войска от муниции и да бъдат продадени на непозната страна, добави Нинова.

Тя означи също, че българският народен интерес е да има мир и успокоение в района, в Европа, България. Подкрепата за участие на Украйна в НАТО значи усилване на напрежението в района и в Европа, значи риск от увеличение на военните дейности в Черно море, които директно да обиден България и българския народен интерес, счита тя.

Затова споделям, че три пъти за един ден този интерес беше продаден и предаден, изясни тя. По думите на Нинова има виновни за това хора, виновници, като уточни водача на ГЕРБ Бойко Борисов, както и ПП-ДБ.

Попитана за визитата на украинския президент Володомир Зеленски, Нинова отговори с: „ мисля, че това, което коментирахме, е разследване от визитата му “. Според нея всички тези решения са функционалност от визитата му. Нинова разясни, че не са поканени на среща със Зеленски.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР